Valtuusto päätti Helsingin energian kehitysohjelmasta kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Esitys meni läpi muutamalla hyvällä ja muutamalla vähemmän onnistuneella ponnella höystettynä. Suuret voimaloiden rakentamiskysymykset tulevat käsittelyyn myöhemmin.

Jälleen kerran vasemmalta nostettiin esille negatiivisessa sävyssä sosiaali- ja terveyspalvelut, vanhusten hoito ja palveluketju. Toki näissä kaikissa on ongelmia edelleen, mutta suurin osa sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttäjistä on kuitenkin tyytyväisiä. Ainakin omalla alueellani ja monella muullakin alueella kaupunkilaiset myös pääsevät palveluihin. Yleistämiseen ei siis ole syytä. Meneillään oleva palvelurakennemuutos ei ehkä ole kaikille mieleen, mutta se on pakollinen tulevaisuuden haasteista selviämiseksi.

Esitys maanalaisesta yleiskaavasta sai vihreät ja äärivasemmiston yrittämään keskustatunnelin suunnitelman hautaamista. Tavoitteena tuntuisi olevan keinolla millä tahansa lopettaa yksityisautoilu – täysin riippumatta siitä, että kyseessä ei enää tulevaisuudessa ole autojen saastuttavuus. Uusi tekniikka on jo nyt tullut apuun, ja kehitys jatkuu. Yksiarvoisuuden aineksia? Varaus keskustatunnelille on kaukonäköistä tulevaisuuteen varautumista. Rakennetaan sitten kun/jos sen tarve aktivoituu.