Vaalikoneiden ja -nauhoitusten tulosten odottelu oli jännittävää. Vaalikoneen vastauksia on mahdollista harkita ajan kanssa, mutta yhden nauhoituksen periaate on tottumattomalle kova paikka. Varsinkin kun kohdallani toimittaja unohti ensimmäisen kysymyksen kohdalla oleellisen ”sote”-sanan kysymyksestä. Pienen tankkaamisen jälkeen päästiin kuitenkin asiaan, joka vaihteli työllisyydestä maahanmuuttoon ja pakolaisiin. Eduskuntavaaliehdokkaalla on oltava mielipide lähes kaikista ajankohtaisista asioista. Jossain kuitenkin menee raja kannanotoille. En esim. halunnut lähteä linjaamaan, pitäisikö Helsingin ottaa pakolaisia Ukrainasta.

Nykypäivän vaalinauhoitus oli rennompi ja miellyttävämpi tapahtuma. Kiitos Marian ja Ossin. Siinä oli löydetty ainakin kohdallani ne asiat, jotka ovat minulle läheisiä, ja joihin pystyin kokemuksen pohjalta helposti vastaamaan.

Jos joku on kiinnotunut tietämään, mitä mieltä olen asioista, julkaisen nauhoitteet nyt myös täällä kotisivuillani:

http://vaalikone.yle.fi/eduskuntavaalit2015/vaaligalleria?emer%5Bpn%5D=muurinen&emer%5Bpd%5D=&emer%5Bpp%5D=&emer%5Bpg%5D=&emer%5Bpar%5D=18_90&emer%5Bpk%5D=a_asc&emp=po-asc.pk-a.pg-.pp-.pd-.pn-&emer%5Bpo%5D=asc