Kaupunginvaltuustossa ei ollut tällä kertaa suurta kiinnostusta herättäneitä kysymyksiä. Helsinkiläisten tekemistä aloitteista keskusteltiin jonkin verran, mutta muuten keskustelu oli vaisua, ja kotiinkin päästiin ajoissa, n. klo 20.30.

Itselleni kiinnostavin kysymys oli kulosaarelaisten ym. tekemä aloite vesijoukkoliikenteen aloittamisesta Kruunuvuoren ja Katajanokan välillä. Koska tiedän, että kulosaarelaiset vastustavat ko. reitille suunnitellun raitiotiesillan rakentamista, näin aloitteen vesiliikenteen aloittamisesta yrityksenä saada koko raitiotiesilta-hanke unohduksiin. Siksi pidin kaupunginhallituksen vastausta hyvänä. Siinä todettiin, että raitiotiereitin suunnittelua jatketaan aiemmin tehdyn päätöksen mukaan. Vesiliikenteen aloittamista Helsingin edustan saariin harkitaan sitten kun saaria vapautuu puolustusvoimilta.

Olisi varmasti mukavaa ajella kauniina kesäpäivänä merellä ja katsella saaristoa ja rantoja mereltä käsin. Vesibussilla tai lautalla ajelusta on kuitenkin romantiikka kaukana kun ulkona sataa räntää ja tuuli tuivertaa tai kun lämpömittari näyttää -20. Aiemmin tällaisia aloitteessa ehdotettuja lauttoja eli losseja rakennettiin syrjäseuduille kun siltaratkaisut olivat suhteessa asukkaiden määrään liian kalliita. Lossireittien takana oli yleensä harvaan asuttuja alueita, ja silti nuokin lossiyhteydet on tänä päivänä useimmiten korvattu silloilla. Joukkoliikenteen järjestämiseksi valittu raitiotielinja on mielestäni sen sijaan järkevä ratkaisu, ja se palvelisi Kruunuvuoren 10 000 asukkaan lisäksi Laajasalon, Jollaksen ja Santahaminan noin 16 500 asukasta. Erityisen mielekäs raitiotieyhteydestä tulee jos kiskojen oheen rakennetaan pyöräilyväylä. Se helpottaa Kruunuvuoren ja sen lähialueiden asukkaiden pyöräilyä keskustaan ja edistää terveellistä työmatkapyöräilyä. Toinen vaihtoehto olisi hoitaa julkinen liikenne metrolla. Tähän asiaan palataan sitten kun kaava etenee.

Jos joku on kiinnostunut perusterveydenhuollon murroksesta, siitä löytyy kirjoittamani juttu Helsingin kokoomuksen nettisivuilta: http://www.helsinginkokoomus.fi/etusivu/