Ikääntyneiden palvelujen noususta otsikoihin huomaa, että eduskuntavaalit ovat todella käynnistyneet. Viimeisin kohuotsikko oli Helsingin kotihoidon ateriapalveluista. Siinä paheksuttiin sitä, ettei ateriakokonaisuuteen enää jatkossa sisälly leipää.

Kotihoidon ateriapalvelun asiakkaat ovat itse halunneet valita vaihtoehdon, johon ei kuulu leipää eikä maitoa. Kotihoidossa olevat henkilöt tarvitsevat muutakin ruokaa kuin yhden lämpimän aterian päivässä. Aamupalaa ja iltaruokaa varten he joka tapauksessa joutuvat hankkimaan leipää ja maitoa ja muutakin ruokaa, eli tarvittaessa käyttämään kauppapalvelua. Siksi useimpien mielestä ei ole tarpeen toimittaa näitä samoja tarvikkeita pienpakkauksissa ateriapalvelusta. Kaupasta asiakkaat saavat itse valita leipänsä, maitonsa ja levitteensä laadun. Toki on tärkeää, että myös leivällinen vaihtoehto sekä muita vaihtoehtoja on ateriapalvelusta saatavissa jos joku sellaisen haluaa tilata.

Hinnoittelusta –Helsingin ateriat ovat asiakkaille samanhintaisia kuin muissakin kunnissa – kaupungin subventio sen sijaan on suurempi kuin lähikunnissa. Siksi onkin tarpeen kilpailuttaa kaupungin oman tuotannon rinnalle vaihtoehtoja, joista saisimme myös vertailutietoa.

Tästä kohukirjoittelussa jäi huomioimatta, ettei iäkkäidenkään ravinnontarpeeseen riitä pelkkä lounas – olipa siinä mukana leipää tai ei. Se vasta huonoa hoitoa olisi jos asiakkaat saisivat vain yhden aterian päivässä.