Moni kaupunkilainen on ollut kesän aikana kiukustunut auki kaivetuista kaduista. Hankkeet tuntuvat kestävän pitkään, ja ne aiheuttavat hankaluuksia kulkijoille. Kadunkorjauksetkin ovat kaupunkilaisten palvelua, eikä vastuullisille saisi olla yhdentekevää, miten korjaushankkeita toteutetaan. Siksi tein aiheesta kysymyksen valtuuston kyselytunnille. Se ohjautui vastattavaksi apulaiskaupunginjohtaja Saurille.

KYSYMYS:

Helsingin sisäisen liikenteen kaduilla on yhtä aikaa monia tietöitä meneillään ja sekä autokaistoja että kevyen liikenteen väyliä (pyörä- ja jalankulkutiet) on suljettuna pitkiä aikoja. Suljetuilla pätkillä ei kuitenkaan usein näe aktiivitoimia pitkiin aikoihin.

Kaistojen sulkemiset ovat aiheuttaneet mittavia liikenneruuhkia tänä syksynä mm. Helsinginkadulla ja Junatiellä. Myös Kulosaaren sillalta on suljettu yksi kaista puoleksi vuodeksi, vaikka kaupunginvaltuustossa hyväksyttiin aikoinaan ponteni, jonka mukaan kaistoja ei vähennetä pitkäaikaisesti Kalasataman rakentamistöiden yhteydessä. Myös pyöräilijöiden reitit ovat hankaloituneet. Keskeneräiset, pitkään kestävät katutyöt ovat myös esteettinen haitta erityisesti turistikaudella keskikesällä.

Millä keinoin kaupunki voisi ehkäistä pitkäaikaisia kaistojen sulkemisia ja nopeuttaa yksittäisten korjaushankkeiden valmistumista? Voisiko yhtäaikaisia, pitkään kestäviä kaistojen sulkemisia kaupunkialueella vähentää nykyistä paremmalla suunnittelulla ja korjaushankkeiden koordinoinnilla?