Jollaksessa on kiitettävä verkosto luonnonläheisiä ulkoilupolkuja. Ne ovat mitä parhaimpia reittejä asukkaiden liikuntaan sekä koirien ulkoiluttamiseen. Osasta ulkoilupolkuja kuitenkin puuttuvat roska-astiat täysin. Niitä tarvittaisiin sekä sekajätteille että koirien jätöspusseille. Roska-astioiden puutteesta johtuen pusseja näkee ajoittain heitetyn luontoon.

Esitänkin, että kaupunki varustaa mm. Purjetuulenkujan ja Härkälahdentien välisen Kuunaripolun ulkoiluväylän roska-astioilla. Samoin esitän roska-astioiden hankkimista Mesaanikujan ja Puhuritien väliselle merenrantapolulle.

Kaupunginhallituksen vastaus aloitteeseen:

Valtuutettu Seija Muurinen ja kymmenen muuta valtuutettua esittävät aloitteessaan, että kaupunki varustaa Jollaksessa sijaitsevat Purjetuulenkujan ja Härkälahdentien välisen Kuunaripolun ulkoilureitin sekä Mesaanikujan ja Puhuritien välisen merenrantapolun roska-astioilla.

Kaupunginhallitus viittaa saatuun lausuntoon ja toteaa, että rakennusvirasto tulee sijoittamaan roska-astiat Kuunaripolun molempiin päihin, mistä ne on myös talviaikana mahdollista tyhjentää. Mesaanipolun ja Puhuritien välissä kulkevalle polulle roska-astiat asennetaan myöhemmin kunnostustöiden yhteydessä.